Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση»

Νομοθετική διάταξη του Τρύφωνα Αλεξιάδη θα παρατείνει εκ νέου έως τις 20 Νοεμβρίου την ένταξη των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαίδευση στο καθεστώς ΦΠΑ, μέχρι να βρεθούν ισοδύναμα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης στο διάστημα της παράτασης θα βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση του μέτρου. «Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, καθώς και η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα».
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως σε σχέδιο νόμου θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν επίσης διατάξεις για την ένταξη του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε, να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από φέτος.
Η «Καθημερινή» συνεχίζει σημειώνοντας πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. «Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, θα καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *