Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τι αλλάζει στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, φέρνει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα.
Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται το μεταβατικό, μεικτό εξεταστικό σύστημα, που είχε ανακοινώσει από τα τέλη Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης.
Ειδικότερα, οι απόφοιτοι λυκείου παλαιότερων ετών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του παλαιού και του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος.
Έτσι, το καλοκαίρι του 2016 πιθανότατα θα υπάρχουν δύο είδη μηχανογραφικών δελτίων (ή ένα διπλό), καθώς όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα θα συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό, ενώ όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα θα συμπληρώσουν το καινούργιο μηχανογραφικό, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα επιστημονικά πεδία και την κατανομή των σχολών σε αυτά.
Αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε πέρυσι, θα καθοριστεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας το ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.
Τέλος, όσον αφορά την κατηγορία του 10%, στην οποία συμμετέχουν στις πανελλαδικές οι υποψήφιοι που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την παλαιά τους βαθμολογία χωρίς να ξαναδώσουν εξετάσεις, θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2014 και του 2015 και οι θέσεις θα κατανεμηθούν στους μεν υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40%, στους δε υποψηφίους του 2015, σε ποσοστό 60%.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *