Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μέσα στον μήνα η ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα

Την κατάθεση της ρύθμισης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προανήγγειλε σήμερα ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Παναγιώτης Μελαχρινός ανέφερε πως ήδη γίνεται επεξεργασία των σχετικών ρυθμίσεων και ότι το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ.
Εξαιρέσεις
Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείο, «θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος», όπως οι ηλικιωμένοι.
Όσον αφορά το αφορολόγητο, ανέφερε ότι «θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%» του εισοδήματος.
Ακατάσχετος λογαριασμός για επιχειρηματίες
Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS, ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ.
Τέλος, όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Αλεξιάδη δήλωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *