Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αυτή η χώρα απαγόρευσε με νόμο την πώληση τσιγάρων για να κόψει το κάπνισμα

Αυτή η χώρα βρήκε έναν δραστικό τρόπο το τσιγάρο: Απαγόρευσε την πώληση τσιγάρων με σκληρά πρόστιμα για όσους παρανομήσουν.


Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν έχει απαγορεύσει την πώληση όλων των προϊόντων καπνού, σύμφωνα με δημοσιεύματα που γίνονται γνωστά από το αυστηρά ελεγχόμενο έθνος.
Ενα νέο διάταγμα φέρεται να απαγορεύει την πώληση όλων των προϊόντων καπνού, με τα καταστήματα να αντιμετωπίζουν πρόστιμο μέχρι 1.200 λίρες εάν συλληφθούν να πωλούν τσιγάρα.

Το Chrono-TM, ένα ανεξάρτητο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, αναφέρει ότι αυτή η απαγόρευση έχει προκαλέσει την εξάπλωση της μαύρης αγοράς στους δρόμους της πρωτεύουσας, Ασγκαμπάτ όπου πακέτα λαθραίων τσιγάρων πωλούνται με τιμή πάνω από 8 λίρες!
Φυσικά, οι καπνέμποροι είναι έξαλλοι με αυτή την απόφαση.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Τουρκμενιστάν είναι εντελώς ελεγχόμενα από την κυβέρνηση. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν κατατάξει το Τουρκμενιστάν ως τη χώρα με την τρίτη χειρότερη ελευθερία του Τύπου στον κόσμο, μόνο με τη Βόρεια Κορέα και το κράτος της Ερυθραίας να κατατάσσονται ως οι πιο καταπιεστικές.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *