Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τέλος στην αλλαγή της ώρας από το 2021 αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση να σταματήσει η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή κάθε άνοιξη. Τελευταία φορά, η ώρα θα αλλάξει την άνοιξη του 2021 και θα επανέλθει στη χειμερινή τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Από εκείνη την ημερομηνία και μετά τα πράγματα ομολογουμένως μπερδεύονται λίγο, καθώς τον τελευταίο λόγο επί του θέματος θα έχουν τα κράτη μέλη, τα οποία μπορούν να εναρμονιστούν με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου ή να εφαρμόσουν αυτό που τα εξυπηρετεί καλύτερα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνεχίζουν να αλλάζουν την ώρα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, να επιλέξουν μόνιμη εφαρμογή της θερινής ώρας ή μόνιμη διατήρηση της χειμερινής ώρας.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που βασίζεται σε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έπειτα από ένα διαδικτυακό «δημοψήφισμα» στο οποίο μετείχαν πολίτες από όλη την Ε.Ε., εγκρίθηκε με 410 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά.

Η αρχική πρόταση, η οποία βασίστηκε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των 4,6 εκατ. πολιτών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα (84%), δήλωσαν ότι η αλλαγή της ώρας σε θερινή δεν τους αρέσει ή ότι τους δημιουργεί προβλήματα που σχετίζονται με τον βιολογικό τους κύκλο και προβλήματα υγείας, αναφερόταν σε κατάργηση του μέτρου φέτος, ωστόσο καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. επελέγη το 2021.











efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *