Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η δικαιοσύνη διαθέτει και μάτια και αυτιά και στόμα



Γράφει η Αντα Ψαρρά


Η δικαιοσύνη και τα «μάτια» της θα ήταν καλό να κοιτάζουν και από μια απόσταση ασφαλείας την κάθε υπόθεση, έτσι ώστε να μην παρασύρονται από τα πάσης λογής πρεσβυωπικά βλέμματα που αλλοιώνουν την συνολική εικόνα και επιμένουν στις αυτονόητες δικαιολογίες και υπερασπιστικές γραμμές υπόπτων και κατηγορουμένων.

Επιπλέον, οι άσφαιρες τουφεκιές προφανέστατα δεν βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης αλλά απλά θολώνουν την πραγματική εικόνα. Και η εικόνα αυτή είναι πλέον πολύ καθαρή στους πολίτες όσο κι αν είναι δεδομένο ότι γίνονται προσπάθειες ακόμα και σε επίπεδο σύνταξης νέων Νόμων να αλλοιωθεί η αλήθεια.

Το σκάνδαλο της NOVARTIS δεν εξαντλείται ούτε στην Ελλάδα ούτε και στις ΗΠΑ σε μερικούς προστατευόμενους μάρτυρες, ακόμα κι αν αυτοί συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκάλυψη του μεγέθους της αθέμιτης κερδοφορίας με την ευγενική «χορηγία» αξιωματούχων και επαγγελματιών της Υγείας και του Τύπου στις πλάτες ενός χρεοκοπημένου δημοσίου κι ενός λαού που βαριανάσαινε.

Πέρα λοιπόν από τους μάρτυρες, τα «μάτια» της δικαιοσύνης έχουν να διαβάσουν πολλές χιλιάδες σελίδες, να αθροίσουν πολλά ποσά που προκύπτουν από ηλεκτρονικά αρχεία και να συνδυάσουν χρονικά κρίσιμες αποφάσεις που τροφοδότησαν τους ήδη πλούσιους λογαριασμούς της εταιρείας και των συνοδοιπόρων της, πριν καταλήξουν στην υποκειμενική απαξίωση μαρτύρων και καταθέσεων.

Οι θριαμβευτικές και πολιτικά χρωματισμένες διαπιστώσεις που ακολουθούνται με τη γενίκευση τύπου δεν υπάρχει σκάνδαλο όλα είναι σκευωρία ή έστω όλα τα έκαναν μόνο οι γιατροί, υποτιμάει τη λογική αλλά και τη δικαστική έρευνα που επιμένει να έχει τα μάτια ανοιχτά αναζητώντας την αλήθεια.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *