Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ο Μητσοτάκης …έπαθε Πορτοσάλτε: «Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό» το σύστημα Υγείας

 Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίθεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και νέες μπίζνες με τον ιδιωτικό τομέα - Είπε πιο... κομψά αυτά που φώναζε πρόσφατα ο «λαγός» Πορτοσάλτε.

 


Δεν μπορεί να συγκρατηθεί πλέον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί με τα «εύσημα» για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας (σε συνέδριο που διοργανώνουν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το ιατρικό site «ygeiamou.gr»)  έριξε και το… σύνθημα:

 

«Κάναμε βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες δύσκολες. Είναι πολύ ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και πρέπει να αξιολογηθεί πώς δούλεψαν μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας. Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό».

 

Κύριε πρωθυπουργέ, ο ηρωισμός των υγειονομικών δεν πρόκειται να γίνει η κουρτίνα που θα κρύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Δεν το αγαπήσατε ξαφνικά το δημόσιο σύστημα Υγείας. Απόδειξη ότι πριν την πανδημία επιδιώξατε να το απαξιώσετε και κατά τη διάρκεια της δεν το ενισχύσατε τόσο ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες. Αντίθετα, δώσατε εκατομμύρια ευρώ για δήθεν επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Με λίγα λόγια, ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας «μπουκώνετε» με ρευστό τους κλινικάρχες.Αυτό θέλετε να κάνετε και μετά.

 

Κύριε Μητσοτάκη, ποτέ δεν πίστεψε κανείς ότι αντιληφθήκατε και πιστέψατε στην αξία του δημόσιου συστήματος Υγείας, παρόλο που η πανδημία απέδειξε το ζωτικό χαρακτήρα του.

 

Και κάτι ακόμα: Το νεοφιλελεύθερο παραμύθι σας το επανέλαβε πρόσφατα ένας Πορτοσάλτε. Δεν το είπε, βέβαια τόσο κομψά όσο εσείς:

 

«Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορωνοϊό. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;».

 

Με αυτόν τον τρόπο ο Πορτοσάλτε επανέφερε (βίντεο εδώ) τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα.  Μάλιστα, για μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το περιεχόμενο του δήθεν αφελούς ερωτήματος του, έκανε κι αυτό το τίτιβισμα:

 

«Ξιφουλκούν οι συνδικαλιστές του υγειονομικού,όλων των ειδικοτήτων, απ’ όλα τα μετερίζια φιλοκυβερνητικά και αντιπολιτευτικά για το αγωνιστικό μεροκάματο!Απαιτούν προσλήψεις τώρα, με το λεφτόδενδρο. Μετά την πανδημία, η στιγμή της κυβέρνησης για τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία».

 

Με λίγα λόγια: Μας τα έχει πει ήδη πρόσφατα ο «λαγός» Πορτοσάλτε, κύριε πρωθυπουργέ. Μην κουράζεστε… 





πηγή

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *