Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμός: Υποχρεωτικότητα ή Αναγκαιότητα;

 


γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

 

Με πυροτεχνήματα δεν βάφονται αυγά. Ούτε πετυχαίνεται εμβολιαστική κάλυψη στα ποσοστά που απαιτεί η ανοσία της κοινωνίας.

 

Η κυβέρνηση επιδόθηκε, όμως, σε πυροτεχνήματα. Δηλώσεις του πρωθυπουργού τον Ιανουάριο ότι τον Μάρτιο θα είχαν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες, αλλά ήρθε Ιούνιος για να φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό. Αλχημείες να μετρούν «τσιμπήματα» και να προσθέτουν εμβολιασμένους με την 1η και τη 2η δόση για να εμφανίζουν «ικανοποιητικό» ρυθμό. Εφτασαν, μάλιστα, να προσθέτουν ακόμα και τα… ραντεβού για να δημιουργούν επικοινωνιακές εντυπώσεις.

 

Ομως, η φούσκα έσκασε. Και οι παλινωδίες, οι αντιφάσεις, οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας έχουν πλέον μεταφέρει τη δυσπιστία και τη διστακτικότητα των πολιτών και απέναντι στα εμβόλια. Και τώρα η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα με την τακτική της. Αντί της πειθούς, αντί της πλατιάς και της με επιστημονικό βάθος ενημέρωσης, αντί της διαφάνειας, των αναγκαίων απαντήσεων σε εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες πολιτών, κρυμμένη ξανά πίσω από την «ατομική ευθύνη», επιλέγει -και εδώ- την επιβολή. Τον εξαναγκασμό. Την ποινή. Την απειλή. Τον εκβιασμό. Τη διαίρεση. Τον διχασμό.

 

Η κυβέρνηση, αντί να ρίξει το βάρος να πείσει για την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ του εμβολιασμού, κουνάει το δάκτυλο της «υποχρεωτικότητας», που περιλαμβάνει από «προνόμια» στους εμβολιασμένους μέχρι ακόμα και απειλή απολύσεων για τους ανεμβολίαστους!

 

Θα το επαναλάβουμε: Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Για να επιτευχθεί, όμως, γρήγορα και με ασφάλεια για όλους, απαιτείται ένα ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Τέτοιο, που δίνει έμφαση στην πρόληψη. Εξασφαλίζει επάρκεια για όλα τα ασφαλή εμβόλια. Θέτει τις προτεραιότητες. Επιλέγει το καταλληλότερο εμβόλιο σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό. Παρακολουθεί συστηματικά την πορεία των εμβολιασμένων. Παρέχει άμεση ιατρική παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες.

 

Τι από αυτά κάνει η κυβέρνηση ώστε να φτάνει, τώρα, να απειλεί;

 

πηγή: Realnews

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *