Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τα ποσοστά εμβολιασμού των πλούσιων σχολείων του Λος Άντζελες είναι τόσο χαμηλά όσο τα ποσοστά στο Νότιο Σουδάν


Οι γονείς του Χόλιγουντ λένε ότι ο μη εμβολιασμός προκαλεί «ενστικτώδη» αίσθηση. Τώρα τα παιδιά τους πάσχουν από κοκίτη.




Εάν μπορείτε να κάνετε γιόγκα σε ένα paddleboard, μπορείτε να κάνετε κι ένα εμβόλιο για ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά. (Lucy Nicholson / Reuters)

Όταν οι ηθοποιοί παίζουν τους γιατρούς στην τηλεόραση, δεν γίνονται αυτόματα πραγματικοί γιατροί. Και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να οργώσουν τα φόρουμ στο διαδίκτυο, να αντιμετωπίσουν τους παιδίατρους τους και να απαιτήσουν λιγότερους εμβολιασμούς για τα παιδιά τους, όπως φαίνεται ότι κάνουν κάποιοι γονείς του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες.

Το περιοδικό Hollywood Reporter διεξήγαγε μια εξαιρετική έρευνα για την οποία έψαξε τα αρχεία εμβολιασμού των δημοτικών σχολείων σε όλη την περιοχή του Λος Άντζελες. Διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού σε ελίτ γειτονιές όπως η Σάντα Μόνικα και το Μπέβερλι Χιλς έχουν μειωθεί σημαντικά και η συχνότητα εμφάνισης κοκίτη έχει εκτοξευτεί.

Εδώ είναι ένας χάρτης των σχολείων με επικίνδυνα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Λάβετε υπόψη ότι τα σχολεία συσσωρεύονται ως μικρές κόκκινες κουκκίδες σε όλη το εύπορη, τρελό Γουέστ Σάιντ – μοιάζουν πολύ με τα κόκκινα σημάδια ενός ασθενούς που πάσχει από ιλαρά:

Τα σχολεία του Λος Άντζελες βρίσκονται σε «Υψηλό Κίνδυνο» έξαρσης:




THE HOLLYWOOD REPORTER

Οι γονείς σε αυτά τα σχολεία υποβάλλουν μια αίτηση που ονομάζεται «απαλλαγή λόγω προσωπικών πεποιθήσεων», η οποία δηλώνει ότι δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λόγω «ανεπιθύμητων αγχωδών διαταραχών, από αλλεργίες και άσθμα μέχρι έκζεμα και επιληπτικές κρίσεις», γράφει ο δημοσιογράφος Gary Baum.

Σε μερικά σχολεία, από 60 έως 70 τοις εκατό των γονέων έχουν καταθέσει αυτές τις αιτήσεις, καθιστώντας το ποσοστό εμβολιασμού τόσο χαμηλό όσο αυτό του Τσαντ ή του Νότιου Σουδάν. Σε αντίθεση με τη Σάντα Μόνικα, ωστόσο, οι γονείς στο Νότιο Σουδάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το να εμβολιαστούν τα παιδιά τους λόγω διαρκούς εμφυλίου πολέμου.

Και, ιδού, είναι αυτές οι ίδιες γειτονιές του Λος Άντζελες που βιώνουν έξαρση ασθενειών όπως ο βήχας με οξύ εισπνευστικό ήχο, γνωστός και ως κοκίτης. Οι περιπτώσεις της ιλαράς έχουν επίσης φτάσει σε υψηλά επίπεδα στην Καλιφόρνια φέτος.

Για να είμαστε σαφείς, δεν υποδεικνύουν όλες οι αιτήσεις γονείς που είναι κατά των εμβολίων. Τα σχολεία απαιτούν είτε μια αίτηση «απαλλαγής λόγω προσωπικών πεποιθήσεων» είτε ένα ενημερωμένο αρχείο καταγραφής των δόσεων των εμβολίων για τη σχολική φοίτηση, και μερικές φορές οι γονείς  υποβάλλουν τις εν λόγω αιτήσεις αν οι δόσεις των εμβολίων δεν γίνουν εγκαίρως. Ωστόσο, οι LA Times έχουν αναφέρει ότι το ποσοστό των νηπιαγωγείων στα οποία τουλάχιστον το 8% των μαθητών δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως λόγω των πεποιθήσεων των γονιών τους υπερδιπλασιάστηκε από το 2007 και οι γονείς των ιδιωτικών σχολείων ήταν πιο πιθανό να υποβάλουν αιτήσεις «απαλλαγής λόγω προσωπικών πεποιθήσεων» συγκριτικά με γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό απαλλαγής για  την Σάντα Μόνικα και το Μαλιμπού ήταν 15 τοις εκατό.

Το περιοδικό Hollywood Reporter πήρε συνέντευξη από αρκετούς γιατρούς του Γουέστ Σάιντ που φαίνεται να ενθαρρύνουν αυτή τη ρουλέτα εμβολίων, καθώς και αρκετούς διευθυντές σχολείων, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αόριστη αίσθηση του κινδύνου.

«Θα προτιμούσα να εμβολιαστούν τα παιδιά», δήλωσε στο περιοδικό Τhe Hollywood Reporter ο Shari Latta, διευθυντής του Creative Workshop για παιδιά στο Μαλιμπού. «Ήμασταν αρκετά τυχεροί και αποφύγαμε τις εξάρσεις».

Τόσο τυχεροί! Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν οι γονείς για να βελτιώσουν την κατάσταση… ένας τρόπος, για παράδειγμα, να εμβολιάσουμε τις οικογένειές τους ενάντια στην τραγωδία μιας αθεράπευτης ασθένειας.

Το κίνημα του αντιεμβολιασμού είναι μια απογοητευτική εξέλιξη για μια πόλη που έχει εμμονή με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που γνωρίζουμε ότι προλαμβάνουν τις ασθένειες με κάθε σιγουριά. Ο χυμός «Beaming» στο Cafe Gratitude στο Λος Άντζελες, ο οποίος αποτελείται από χυμό καρότου, κάμου κάμου και το φυτό astragalus, και ο οποίος είναι σίγουρα γευστικός, δεν είναι ένα από αυτά. Τα εμβόλια είναι.

Είναι δελεαστικό να υποθέσουμε, όπως κάνουν μερικές από τις πηγές του Baum στο Λος Άντζελες, ότι και αυτοί είναι γονείς που ανησυχούν,  οι οποίοι παράλληλα με την αποχή από τις επεξεργασμένες τροφές και τη συμμετοχή τους σε γιόγκα για παιδιά, αποφεύγουν επίσης οποιαδήποτε φάρμακα που δεν είναι αυστηρά «φυσικά». (Φυσικά, τα εμβόλια είναι φυσικά – προέρχονται από το ίδιο το παθογόνο που προκύπτει φυσικά.)

Αυτό το είδος σκέψης αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα εμβόλια, μέσω της συλλογικής ανοσίας. Μια κοινότητα μπορεί να προστατευθεί μόνο όταν ανοσοποιηθεί το 92% ή και πλέον του πληθυσμού και πολλά από τα δημοτικά σχολεία στο Λος Άντζελες βρίσκονται πολύ πιο κάτω από αυτόν τον αριθμό. Αυτοί οι γονείς δεν διακινδυνεύουν απλώς την υγεία των ίδιων των παιδιών τους, αλλά την υγεία όλων.

Ο πλούτος επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να προσλαμβάνουν ψευδο-παιδίατρους που θα υποστηρίζουν τις παράλογες πεποιθήσεις τους. Αλλά δεν τους δίνει το δικαίωμα να απειλούν τα παιδιά ολόκληρης της πόλης με τρομακτικές ασθένειες του 19ου αιώνα χωρίς λόγο.


Μετάφραση για το Νόστιμον Ήμαρ: Afterwords

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *