Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ελλάδα, το λίκνο του σουρεαλισμού.


Τα τελευταία δέκα χρόνια, η χώρα είδε να γίνονται πέντε φορές εκλογές και να περνάνε έξι πρωθυπουργοί. Μόνο το 2012 έγιναν δύο, με μεγαλύτερο πρωταγωνιστή τον Κουβέλη που το Μάιο δήλωνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ένα μήνα μετά το έκανε. Γιατί ή μιλάμε ή βήχουμε. Βέβαια, ο Φώτης έχει ένα χρόνιο βήχα που μάλλον του έμεινε από τις καρπαζιές που έτρωγε από Βενιζέλο και Σαμαρά όσο τους κρατούσε από το σακάκι για να τον παίρνουν μαζί όπου πήγαιναν. 
Το βήχα του τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού τον ιντρίγκαρε να νομίζει ότι θα παίξει συνεργασία ώστε να μην ψηφίσει για Πρόεδρο, του είπε τελικά “Φωτάκο, ευχαρίστως να έρθεις μαζί μας, αλλά όχι Επικρατείας, στο ψηφοδέλτιο κανονικά σαν τους άλλους. Θες;” “Όχι”, είπε αυτός και τώρα κατεβαίνει “αυτόνομα, αλλά σε συνεργασία”. Έτσι, γιατί μπορεί. Μέχρι τις 25 του μήνα που θα καταλάβει ότι δεν μπορεί και θα πάει σπίτι του.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των περισσότερων βουλευτών αυτή τη στιγμή. Ότι θα πάνε σπίτι τους. Και καλά να έχεις κλέψει, να έχεις εξασφαλίσει την οικογένεια και να σε στείλουν σπίτι (βλέπε μερικά πρώην κεφάλια του ΠΑΣΟΚ), αλλά να είσαι το τίποτα, ένα απόλυτο πολιτικό μηδενικό, να έχεις πει και πέντε μαλακίες κατά καιρούς και να βλέπεις ότι έρχεται η ώρα να επιστρέψεις στην κανονική σου ζωή, όπου δε σου πληρώνει κανείς ένα πεντοχίλιαρο το μήνα μαζί με τηλέφωνα, εισιτήρια και αμάξια; Πίκρα.
Να, πάρε πχ τη Μίκα Ιατρίδη. Την ξέρεις; Όχι. Και γιατί να την ξέρεις; Η γυναίκα υπηρέτησε όλη της την ζωή τη ΝΔ και όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, διεγράφη από το κόμμα και πήγε στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τότε έγινε αντάρτισσα. Τα τουί της εναντίον Σαμαρά και ΝΔ θα τα βρεις όλα μαζί εδώ. Βέβαια, μόλις είδε ότι δε θα έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα πηγαίναμε σε εκλογές, θυμήθηκε ότι της έκανε ο Δήμας κι έτσι τον ψήφισε τη δεύτερη και τρίτη φορά. Την επόμενη μέρα έκλεισε το λογαριασμό της στο τουήτερ και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και τώρα λέει ότι “σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την παράταξη αυτή δηλώνει παρούσα”.
Μαζί με αυτήν βέβαια και άλλοι τρεις πολιτικάντηδες του ίδιου βεληνεκούς, που αν έμεναν εκτός ΝΔ θα τους έτρωγε ο λύκος και η μαρμάγκα.
Και εκεί, λοιπόν, που όλα έβρισκαν τον προεκλογικό τους ρυθμό τον καλό, το γνήσιο, τον ελληνικό, αυτόν που ξέρουμε και έχουμε αγαπήσει, βγαίνει ο ΓΑΠ και λέει “κάνω κόμμα” και τραβάει μια πεταλιά στο ποδήλατο. Μαλάκες όλοι. Ντάξει, λογικό είναι στην αρχή να νομίζεις ότι κάποιος με το παρελθόν του αποκλείεται να το εννοεί. Εδώ ένα σουβέρ κλέβεις από μια μπυραρία και ντρέπεσαι να ξαναπατήσεις, και ο ΓΑΠ, που μας έβαλε στο Μνημόνιο και θυμήθηκε μετά να μας το πει, βγαίνει τώρα και ανακοινώνει το “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών”. Το οποίο θυμίζει δραματικά το κόμμα που είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1935: “Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος”.
Το ότι ο ΓΑΠ (ο ΓΑΠ, ρε φίλε!) επικαλείται ακόμα το σοσιαλισμό είναι τόσο σουρεάλ που λιώνουν μέχρι και οι πίνακες του Νταλί, αλλά για περισσότερο σουρεάλ, συνέχισε να διαβάζεις:
Μαθαίνουν στο ΠΑΣΟΚ για το κόμμα και τους λούζει κρύος ιδρώτας. Γιατί, σου λέει, οι ΠΑΣΟΚοι που πήγανε στο ΣΥΡΙΖΑ, πάνε, δεν ξαναγυρίζουν. Άντε λίγοι να ψηφίσουν το ΓΑΠ. Από πού λοιπόν θα κόψει; Από μας, τους σοσιαλδημοκράτες, τους κεντροαριστερχαχαχα! Γιατί μόνο εμείς μείναμε εδώ, στο κυβερνητικό καθήκον και τη μάσα. Εμείς μείναμε εδώ να φυλάμε το μαντρί. Κάτι Συμμαχίες για Νέα Ελλάδα, κάτι Νέοι Μεταρρυθμιστές, κάτι Πρωτοβουλία β’, κάτι Μπίστηδες δηλαδή.
Και βγαίνει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και αποκαλεί “ανήθικη και παράλογη” την απόφαση του ΓΑΠ. Ανήθικη! Που το να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για ηθική είναι σαν να ακούς serial killer να διδάσκει Ποινικό Δίκαιο. Ο δε Βενιζέλος το χαρακτήρισε “θλιβερό γεγονός” και είπε με τον τρόπο του ότι ο ΓΑΠ δεν είναι ρυθμιστής των εκλογών. Hello, Beni! Ο ΓΑΠ μπορεί να πάρει και μεγαλύτερο ποσοστό από σένα!
Τα ξέρουν όμως αυτά ο Μπένι και ο Σαμαράς, δεν είναι βλάκες. Ξέρουν τι πού… τσουνάμι έρχεται. Το βλέπουν. Γι’ αυτό και ο Σαμαράς αρνείται να συμμετάσχει σε debate με τον Τσίπρα. Δεν θέλει, λέει, να “νομιμοποιήσει την πολιτική αθλιότητα” και τον αποκαλεί υβριστή. Γι’ αυτό, για να μην νομιμοποιήσει την πολιτική αθλιότητα, επιλέγει να δίνει μόνο συνεντεύξεις με autocue και να απαντάει “ζωντανά” σε ηχογραφημένες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Επαναλαμβάνω: για να μην νομιμοποιήσει την πολιτική αθλιότητα τα κάνει όλα.
Πάντως, πρέπει να του αναγνωρίσουμε κάτι. Μπορεί ο κόσμος να φτωχοποιήθηκε επί της κυβέρνησής του, αλλά νιώθει ασφάλεια. Για παράδειγμα, δεν πρόλαβε να χάσει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές πέρυσι το καλοκαίρι, και αμέσως συνέλαβε το Μαζιώτη. Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει τις βουλευτικές και συνέλαβε τον Ξηρό. Αυτά δεν είναι τυχαία πράγματα. Η ΝΔ έχει αντανακλαστικά. Και μην ακούτε τώρα κάτι συνωμοσιολόγους σαν τους από κάτω που το είχαν προβλέψει:
KsirosKsiros2
Οι @33_3_33 και @blacktom1961 είναι προφανώς τίποτα άπλυτοι θολοκουλτουριάρηδες ΣΥΡΙΖΑίοι που δεν πατάνε ποτέ στην εκκλησία. Σαν τη Δούρου, που την κατήγγειλαν ο Πλεύρης και ο Άδωνις, που κάποτε αποκαλούσε τρικ το Άγιο Φως, ότι έλειπε από την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο. Γιατί, κυρά μου, πώς θες να κυβερνήσεις και δεν πας να ανάψεις ένα κεράκι, να κάνεις το σταυρό σου, να πεις την προσευχή σου, να κάνει έτσι ο θεός το αυτί του να ακούσει τι έχεις να του πεις; Γίνεται διακυβέρνηση σε ευρωπαϊκή χώρα το 2015 χωρίς το Θεό αγκαζέ;
Δεν αισθάνομαι καλά.
Μόλις είδα ότι είπε ο ΓΑΠ: Θα πολεμήσουμε αυτούς που θέλουν την εξουσία για δικό τους όφελος.
LOL, ρε φίλε! Δεν υπάρχει αυτή η χώρα.


 Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *