Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στα προεκλογικά σενάρια περί Grexit έβαλαν οι Βρυξέλλες-Η συμμετοχή στο ευρώ είναι “αμετάκλητη”


Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από δημοσίευμα του Der Spiegel περί πρόθεσης της Γερμανίας να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που προκάλεσε και την παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ, τώρα και η Κομισιόν αποκλείει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Την παρέμβαση και της Κομισιόν προκάλεσε δημοσίευμα του Der Spiegel περί πρόθεσης της Γερμανίας να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.
Είχε προηγηθεί και σχετική διάψευση από τον Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ που ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ενώ τόνισε ότι η “Ευρωζώνη δεν εκβιάζεται”.
Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι «αμετάκλητη», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», ξεκαθάρισε η Μπράιντχαρντ, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.
Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν διαχειρίσιμο ένα Grexit, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει θέση πάνω στο θέμα.
«Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ στην τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό», πρόσθεσε

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *