Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Εκείνοι οι δειλοί που σε αδειάζουν για να νιώσουν καλύτεροι..




Γιατί να απολογείσαι και να προσπαθείς να εξηγήσεις την αλήθεια σου; Τα γεγονότα όπως είχαν και έχουν; Γιατί θα πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και πως το άσπρο δεν είναι μαύρο;

Πολλοί οι άνθρωποι που θα αντιληφθούν άλλα από αυτά που είδαν και άκουσαν. Πολλοί που θα τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, εκείνα που άκουσαν και είδαν. Πολλοί θα πουν πολλά. Συμπεράσματα και αντιλήψεις άστοχες, ανακριβείς και καταδικαστικές. Θα πουν το μακρύ και το κοντό τους, θα επηρεάσουν τρίτους και θα δημιουργήσουν διχόνοιες ή ακόμη και ρίξεις σε σχέσεις.

Όλα χωνεύονται ή επιλύονται, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Η άκρη βρίσκεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, άσχετα με το οποιοδήποτε κόστος ή ακόμη και με ξεσκαρτάρισμα. Εκείνο όμως που δεν χωνεύεται και είναι αδύνατον να προσπεράσεις, είναι εκείνοι που θα σε αδειάσουν για να νιώσουν λίγο καλύτερα από πριν, λίγο καλύτεροι από εσένα, λίγο πιο πάνω, έστω και για πέντε λεπτά, από τα δικά τους στάνταρ, που δεν έθεσαν ποτέ στον εαυτό τους!

Έχουν τόσο θράσος και αφέλεια που θα το επιχειρήσουν μπροστά σου. Είναι και οι άλλοι βέβαια που θα το κάνουν στα μουλωχτά και εννοείται πισώπλατα. Θα φανεί οξύμωρο, αλλά εκείνοι ίσως έχουν και μία τσίπα πάνω τους, μία όμως! Ο θρασύς πονηρόβλακας θα το κάνει μπρος σου. Θα υποτιμήσει την νοημοσύνη σου νομίζοντας πως είναι ίση και όμοια με τη δική του και θα σε κοιτάξει καμαρωτός καμαρωτός και με βλέμμα νικητή. Θα υποστηρίζει τα επιχειρήματα του χαζά αλλά σθεναρά, μέχρι να φτάσει σε αδιέξοδο και να μην μπορεί να το διαχειριστεί. Εκεί θα κάνει την γνωστή ντρίπλα και θα το ρίξει στο χαβαλέ ή θα βράσει στο ζουμί του θυμωμένος, ξεστομίζοντας ασυναρτησίες με ένταση.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από άνθρωπο που σκαρφαλώνει στις πλάτες σου, με λεπίδες στα χέρια και καρφιά στα πόδια ώστε να κλέψει λίγη από την αίγλη σου και να φανεί. Μην τα βάλεις ποτέ μαζί του, πέραν από την αποκατάσταση της αλήθεια σου. Αγνόησε τον στο παρακάτω και υπέδειξε του την έξοδο.
  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *