Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Κλάους Ρέγκλινγκ : «Η Ε.Ε. χρειάζεται άλλα 500 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη»



Λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ λέει τώρα σε συνέντευξη του στη εφημερίδα Corriere Della Sera, ότι δεν επαρκούν τα χρήματα που έχουν μέχρι τώρα υποσχεθεί Κομισιόν, ΕΚΤ και o Μηχανισμός Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργεί η πανδημία.

Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει ακόμα 500 δισεκατομμύρια για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών από την πανδημία, είπε ο Ρέγκλινγκ στην ιταλική εφημερίδα, τονίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι «μακρά και χρονοβόρα» και ότι θα πρέπει ενδεχομένως να ιδρυθούν νέοι θεσμοί και νέα εργαλεία.

«Θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε αυτά  τα ποσά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για τη δεύτερη φάση, μπορεί και περισσότερα», τόνισε ο Ρέγκλινγκ, «γι' αυτό θα πρέπει να συζητήσουμε νέα εργαλεία με ανοικτό μυαλό, αλλά επίσης να χρησιμοποιηθούν και οι ήδη υπάρχοντες θεσμοί, διότι είναι πιο εύκολο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Ο επανασχεδιασμός των ευρωπαϊκών ταμείων είναι χρονοβόρα διαδικασία για να κρατηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη.»


Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα συμπεριλαμβάνουν 240 δισ. ευρώ πιστώσεων από τον ESM, 200 δισ. από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων και 100 δισ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση των θέσεων εργασίας.

Την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να συζητήσουν μεταξύ άλλων την ίδρυση ενός ταμείου ανάκαμψης και την έκδοση κοινών ομολόγων, δηλαδή την αμοιβαιοποίηση του χρέους, όπως ζητά με επιμονή η Ιταλία. 






















0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *