Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο Μητσοτάκης πετάει - από τον ιό στον σοσιαλισμό!





Ο,τι δεν κατάφεραν παγκόσμιοι πόλεμοι, οικονομικές κρίσεις και επαναστάσεις φαίνεται ότι το καταφέρνει ένας ιός: οι «φιλελεύθεροι» να ανακαλύπτουν το κράτος και τα κρατικά συστήματα υγείας και να δηλώνουν (ολίγον…) σοσιαλιστές!

Η γραμμή δόθηκε από τη ναυαρχίδα του παγκόσμιου οικονομικού (νεο)φιλελευθερισμού, τους Financial Times, που έγραψαν τις προάλλες: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποδεχτούν έναν πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία. Πρέπει να δουν τις δημόσιες υπηρεσίες ως επενδύσεις αντί για υποχρέωση. Και να βρουν τρόπους να κάνουν την αγορά εργασίας λιγότερο επισφαλή».. Τα ύστερα του κόσμου!


Εδώ σε μας τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Ατομα που άκουγαν «κράτος» και έβγαζαν φλύκταινες, που ήθελαν να κλείσουν κρατικά νοσοκομεία (και το κατάφεραν) και να απολύσουν γιατρούς (και το έκαναν πράξη), που δυσφήμισαν κάθε τι κρατικό και δημόσιο με απίστευτες σπατάλες προς όφελος διεφθαρμένων εταιρειών και φίλων τους ιδιωτών, είδαν ξαφνικά των φως το αληθινόν, προτού ακόμα έρθει το αναστάσιμο φως. Ολοι αυτοί αναλύθηκαν σε ύμνους και εγκώμια για το μέχρι χτες λοιδορούμενο και συκοφαντούμενο ΕΣΥ.

Παρασυρμένος από όλο αυτό το «κύμα», δεν άντεξε ούτε ο πρωθυπουργός. Αφού πρώτα αυτοανακηρύχθηκε αναμορφωτής του ΕΣΥ («μέσα σε πέντε εβδομάδες έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες στο ΕΣΥ», μας είπε στο προτελευταίο μήνυμά του-και τα κόκαλα όσων ίδρυσαν, ενίσχυσαν και γιγάντωσαν το ΕΣΥ άρχισαν να τρίζουν…), προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: «Η Πολιτεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εδωσε πολλά χρήματα κυρίως για να τονώσει την εργασία και το εισόδημα. Και το έκανε με τρόπο θα έλεγα-και μη σας αιφνιδιάσω εδώ-σχεδόν σοσιαλιστικό: οριζοντίως 800 ευρώ σε όλους…» (συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής).

Όλα τα είχαμε ακούσει από τη στιγμή που έσκασε ο κορονοϊός, αλλά αυτό έλειπε: ένας Μητσοτάκης να ομνύει εις τον σοσιαλισμόν! Όχι οι Καραμανλήδες με τις «σοσιαλμανίες» τους ούτε οι λαϊκοδεξιοί. Ο νεότερος Μητσοτάκης, του «φιλελευθερισμού», να διαφημίζει «σοσιαλιστικά» μέτρα που παίρνει ο ίδιος!

Βεβαίως, μέσα στον οίστρο των ημερών, η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει παπάδες και αρπαχτές, με την ευγενική αρωγή της φιλελευθερο-σοσιαλιστικής κυβέρνησής μας.

Αλλά δεν θα κολλήσουμε σ’ αυτά, βρε αδερφέ. Τώρα που συμβαίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές και η γοητεία του σοσιαλισμού έχει καταλάβει ακόμα και τον ταξικό εχθρό, δεν είναι ώρα για γκρίνιες. Ούτε για μίζερες προειδοποιήσεις ότι, μετά την κατατρόπωση του κορονοϊού, θα προσγειωθούμε ανώμαλα σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Ας τα αφήσουμε αυτά. Αλλωστε, τότε θα επιστρατευθεί ο νέος εθνικός μας βάρδος Διονύσιος Σαββόπουλος, ο οποίος θα παιανίζει ένα νέο «Μητσοτάκ (υπάρχει και το παλιό), προς παραμυθίαν των (νέων) ανέργων και φτωχών και των (νεο)καταρτιζομένων εις τα «Σκοιλ Ελικικου», οι οποίοι «λοιμώχθηκαν» εις την (νέαν) «εκπέδευση».

Κι αν όλα αυτά δεν φτάνουν, μην ανησυχείτε. Θα διεξαχθούν νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες στο ένα ερώτημα («αναστήθηκε ο Χριστός;») θα δίνουν 80%, αλλά στο άλλο και πιο καίριο («είναι ο Κυριάκος σοσιαλιστής;»), θα δίνουν 99,99%.

Και τότε θα σηκωθεί από τον τάφο του ο θείος Κάρολος και θα αναφωνήσει: «Ελληνες προλετάριοι, ενωθείτε!» (υπό τον Κυριάκο, εννοείται)!   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *