Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κιμ Γιονγκ Ουν: Νεκρός ή σε κώμα; -Οργιάζουν οι φήμες



Όργιο φημών σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μετά την σημερινή απουσία του και από την 88η επέτειο από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού. Υπενθυμίζεται ότι οι φήμες ξεκίνησαν με την απουσία του από τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου για το εορτασμό των γενεθλίων του παππού του, ιδρυτή του κράτους.


Η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει ότι είναι νεκρός, ενώ ιαπωνικό περιοδικό αναφέρει ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης βρίσκεται σε «κωματώδη κατάσταση» μετά από εγχείρηση καρδιάς.

Τις φήμες πως η υγεία του Κιμ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ενισχύει δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα απέστειλε την Πέμπτη αποστολή στη Βόρειο Κορέα, η οποία απαρτίζεται από αξιωματούχους και ειδικό ιατρικό προσωπικό, που αναμένεται να δώσει συμβουλές για την υγεία του.


Μέχρι στιγμής τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το πώς είναι η υγεία του αλλά και για το που ακριβώς βρίσκεται, ενώ έχουν πρωτοσέλιδο την 88η επέτειο ίδρυσης του Κορεατικού Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το Yonhap News Agency, ο Κιμ είχε αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα του ευχήθηκε για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

















0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *