Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στο «Σωτηρία» τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι από τον οίκο ευγηρίας στη Ν. Μάκρη, που τέθηκε σε καραντίνα



Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στη Νέα Μάκρη, διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο αναφοράς, στο «Σωτηρία», καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε καραντίνα.   

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 122 δείγματα που εξετάστηκαν τα 12 βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό. Από τα θετικά, τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα το οποίο οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση στο γηροκομείο. Συνολικά τα κρούσματα που σχετίζονται με το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ανέρχονται σε 13. Υπενθυμίζεται, πως η Μονάδα «Ευ ζην» στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι τέθηκε στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κοροναϊό. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε χθες το απόγευμα ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό, συνολικά σε 122 άτομα. Επιπλέον, στη Μονάδα μετέβησαν το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον Σωτήρη Τσιόδρα. 

Σημειώνεται, πως στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι μισές είναι μη κερδοσκοπικές υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και οι άλλες λειτουργούν από ιδιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις νόμιμα λειτουργούσες Μονάδες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Υπολογίζεται δε πως άλλοι τόσοι είναι οι άνθρωποι που απασχολούνται στις δομές αυτές. 














    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *