Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο Μπολσονάρου ξεπέρασε τα όρια



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει τους ένοπλους ακροδεξιούς που είναι εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ. Μπολσονάρου, που προχώρησε ακόμα πιο πέρα, καθώς συμμετείχε την Κυριακή σε διαδήλωση κατά των μέτρων, ενώ απαίτησε στρατιωτική επέμβαση και κλείσιμο του Κογκρέσου. Για τον Τύπο της Βραζιλίας, ο Μπολσονάρου έδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία του να λειτουργήσει εντός του δημοκρατού πλαισίου.  

Η συγκέντρωση έγινε την Κυριακή 19 Απρ στη Μπραζίλια, και ο Μπολσονάρου "ξεπέρασε τα όρια", όπως  γράφει η εφημερίδα Globo  σε κύριο άρθρο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας όχι μόνο παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης με στόχο τη διακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά η ομιλία του συνιστά και «επίθεση κατά του δημοκρατικού κράτους δικαίου», γράφει η εφημερίδα.

«Δεν θέλουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα. […] Όλοι στη Βραζιλία πρέπει να καταλάβουν ότι όλα υπόκεινται στη βούληση του λαού της Βραζιλίας» είπε Ζ. Μπολσονάρου στους διαδηλωτές που ζητούσαν την παρέμβαση του στρατού και το κλείσιμο του Κογκρέσου και του Ανώτατου Δικαστηρίου, καθώς  και να αναγκάσει τις τοπικές αρχές να άρουν τον περιορισμό.

Το ανώτατο δικαστήριο είναι υπεύθυνο σύμφωνα με τον Μπολοσονάρου γιατί εξουσιοδότησε τις περιφέρειες και τους δήμους να λάβουν αποφάσεις για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της πανδημίας - σύμφωνα με τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Από την αρχή της κρίσης, ο ακροδεξιός ηγέτης έχει καταδικάσει τα περιοριστικά μέτρα.

Γενικά, τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπολσονάρου θεωρούν ότι η προτεραιότητα έχει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και όχι η υγεία των ανθρώπων.    











0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *