Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Τρομάζει το ενδεχόμενο για νέο κύμα επιδημίας Κορονοιού το Φθινόπωρο


Μετριοπαθή αισιοδοξία ότι ο κορονοϊός θα υποχωρήσει το καλοκαίρι εκφράζουν οι επιστήμονες, όμως φοβούνται την επιθετική επανεμφάνιση μετά. Οι αναφορές του Σωτήρη Τσιόδρα και τα στοιχεία.

Για περισσότερο από 3 μήνες η ανθρωπότητα ασχολείται με τον κορονοϊό και παρά την εκπληκτική ταχύτητα που, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του, αυτός εξακολουθεί να την εκπλήσσει. Οι κοινωνίες έχουν να κάνουν με έναν ύπουλο εχθρό και για την ώρα προσπαθούμε να του… κρυβόμαστε. Ακόμη και όσοι έχουν νοσήσει δεν έχει επιβεβαιωθεί η ανοσία τους σε αυτόν, ενώ ένα επόμενο κύμα έξαρσης της επιδημίας ελλοχεύει μετά το καλοκαίρι, μια περίοδο που αισιοδοξούμε ότι θα υποχωρήσει.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με την μαθηματική εκτίμηση που παρουσίασαν επιστήμονες από το Χάρβαρντ, δεν φαίνεται να έχουμε έξαρση μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες με δεδομένο το γεγονός βέβαια ότι θα έχουμε αναχαιτίσει ως χώρα την επιδημία με τα μέτρα που έχουμε λάβει. Αυτή η εκτίμηση όμως βασίζεται σε μελέτη αντίστοιχων κορονοϊών και τη συμπεριφοράς τους στο παρελθόν. Δεν αφορούν τον νέο ιό, αλλά λαμβάνονται υπόψη δεδομένα για την εποχικότητα και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η θερμοκρασία στην επιβίωση του στο περιβάλλον.












0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *