Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Βαρύ πλήγμα για τη γερμανική οικονομία το σκάνδαλο Volkswagen»

Για «αμέλεια ή εγκληματική πρόθεση» κάνει λόγο ο Μάρτιν Σουλτς ασκώντας σκληρή κριτική για το σκάνδαλο της Volkswagen, ενώ εκτίμησε πως θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στη γερμανική οικονομία.
Μιλώντας σε γερμανικές τοπικές εφημερίδες ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τι συνέβαινε, είτε από αμέλεια ή πιθανόν ακόμη και με εγκληματική. Ωστόσο, πιστεύω ότι η Volkswagen είναι μια ισχυρή εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση».
Η αυτοκινητοβιομηχανία, άλλωστε, είναι ένας κρίσιμος τομέα της οικονομίας της Γερμανίας, της μεγαλύτερης της Ευρώπης. Εταιρείες όπως η VW, η BMW και η Daimler απασχολούν πάνω από 750.000 ανθρώπους.
Στον αντίποδα οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας της χώρας έσπευσαν να υποβαθμίσουν τον οικονομικό κίνδυνο για τη Γερμανία.
Σημειωτέον ότι ήδη η διοίκηση της Volswagen έχει βάλει στην... άκρη ένα ποσό 6,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους του σκανδάλου με το λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων στα ντιζελοκίνητα οχήματα.
Αναλυτές, βέβαια προσθέτουν ότι το πραγματικό κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο, καθώς μόνο στις ΗΠΑ τα πρόστιμα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 17 δισ. ευρώ. 
Η VW έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί να ανακαλέσει για επισκευή έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα και βαν οι κινητήρες των οποίων έχουν εγκατεστημένο παράνομα λογισμικό φτιαγμένο για να παραποιεί τις τιμές των εκπομπών ρύπων σε περίπτωση ελέγχου.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *