Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τρίτη απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα του 2009



Για 3η φορά απαλλάσσεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για σκόπιμη αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και στα Μνημόνιο. 

Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα που ζητούσε την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται το επίμαχο αδίκημα. Είχε προηγηθεί η έκδοση δυο απαλλακτικών βουλευμάτων και δυο αναιρέσεων από τον Άρειο Πάγο. 

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει εκ νέου για την παραπομπή ή όχι του κ. Γεωργίου σε δίκη μετά την αναίρεση που άσκησε, για δεύτερη φορά, την περασμένη Άνοιξη το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου. 

Σημειωτέον ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αντιμετώπιζε σε σχέση με τα καταγγελλόμενα περί διόγκωσης του ελλείμματος, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση, από την οποία έως τώρα έχει απαλλαγεί δύο φορές, ενώ απαλλακτικές υπήρξαν και οι σχετικές εισαγγελικές προτάσεις.




















thecaller.gr



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *