Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Οι ταύροι και τα βόδια



Γράφει η Λώρη Κέζα

Οι πολιτικές αψιμαχίες θυμίζουν ταύρους που συγκρούονται κεφάλι με κεφάλι. Καμμένος με Κοτζιά, Παπακώστα με Μητσοτάκη, Πολάκης εναντίον όλων. 

Μάταιες συγκρούσεις, μόνο ως επίδειξη ισχύος και επικράτηση των γιγάντιων εγώ. Έτσι είναι η πλειονότητα των βουλευτών και των υπουργών και των στελεχών. Ασχολούνται με την επικράτησή τους αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν γύρω τους. 

Η χώρα καταρρέει. Ακόμη καταρρέει, δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς αλλά προς τα εκεί οδεύει. Κατεστραμμένη οικονομία, διαλυμένοι θεσμοί, πολίτευμα υπό συνεχή αμφισβήτηση, διχασμός στα εθνικά θέματα. Και ενόψει εκλογών το μόνο που απασχολεί τους τριακόσιους είναι η επανεκλογή τους, η προσωπική τους μοίρα, για τη ματαιοδοξία και για το μισθό. Είναι ακαμάτηδες οι περισσότεροι, δεν θα είχαν καλό εισόδημα στην ελεύθερη αγορά_ και μπορούμε να πιάσουμε ένα ένα τα ονόματα και αυτό να το αποδείξουμε, εφόσον αναφερόμαστε σε νόμιμο και δηλωμένο εισόδημα. 

Σε ένα κράτος όπου όλα υπολειτουργούν θα έπρεπε κανονικά να ανταγωνίζεται ο ένας βουλευτής τον άλλο σε προτάσεις. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Πώς θα υπάρξει σταθερότητα; Πώς θα περιοριστεί η πολυνομία; Πώς θα οριστεί ένα υγιές φορολογικό πλαίσιο;  Όλα αυτά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια θετική βάση και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Και ένας λαός παρακολουθεί σε παράλυση, αδυνατώντας να αντιδράσει σε όσα ζωτικά θα κρίνουν το μέλλον. 

Η επικαιρότητα είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα εσωστρέφειας και εγωπάθειας. Μετεγγραφές, προσωπικές αντιπαραθέσεις, θιγμένοι εγωισμοί, ευφυολογήματα είναι όσα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Να επισημάνουμε βεβαίως ότι δεν εισήλθαν στο Κοινοβούλιο με κλήρωση. Για κάθε μαινόμενο ταύρο βρέθηκαν μερικές χιλιάδες βόδια να βάλουν σταυρό επιλογής.
    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *