Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά τις εκλογές οι υποθέσεις Χαϊκάλη-Μητρόπουλου στη Βουλή

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε ομόφωνα να μεταθέσει μετά τις εκλογές τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν τους Παύλο Χαϊκάλη και Αλέξη Μητρόπουλο, με το σκεπτικό, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ότι δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δεν θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Ο κ. Χαϊκάλης ελέγχεται για δύο υποθέσεις του. Η πρώτη αφορά παλαιότερη καταγγελία περί χρηματισμού και χρηματιστηριακής συναλλαγής του, και η δεύτερη, φερόμενη εμπλοκή του σε εταιρεία off shore στη Κύπρο, ενώ ο κ. Μητρόπουλος για φορολογικό ζήτημα.
Σε εκκρεμότητα πάντως, μέχρι τότε, θα βρίσκονται και οι υποθέσεις 10 βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν υπέβαλαν, ως υπόχρεοι, δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 χρήσης του 2012, 49 άλλων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά, όπως για παράδειγμα συμβόλαια, και 31 ακόμα που ελέγχονται, καθώς έχουν αρνητικό πόθεν έσχες και δεν δικαιολογούν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *