Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Για «επικοινωνιακές πιρουέτες» κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα η Ν.Δ.

Για φτηνό, επικοινωνιακό εσωτερικής κατανάλωσης «τρικ» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ 
«Πέρα από τις "επικοινωνιακές πιρουέτες" του κ. Τσίπρα υπάρχει και η ουσία» λέει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέχρι το 2030 και στο θέμα του χρέους.
Η Ν.Δ. αναρωτιέται «εάν δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι όλα τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θεωρούν πως ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους».
Στη σχετική ανακοίνωση το κόμμα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός στις 12 Ιουλίου «υπέγραψε δήλωση της συνόδου κορυφής για το ευρώ, σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κούρεμα του χρέους» και σημειώνει:.
«Δεν γνωρίζει ότι το ΔΝΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε επίπεδο ΕΕ-Ευρωζώνης παίζουν αυτόν τον ρόλο; Δεν γνωρίζει θεσμική ιδιαιτερότητα της Ευρωζώνης ως μίας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο και της ΕΚΤ; Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια "επίσημων πιστωτών", δηλαδή των εταίρων μας σε ΕΕ και ΔΝΤ; Επιτέλους, αγνοεί ακόμη και αυτά που υπέγραψε;» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Τελικά, ο κ. Τσίπρας άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα».
«Εξοντώνει τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα»
Σε άλλη ανακοίνωση της η Ν.Δ. εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για πολιτική απάτη και για το ότι θα φέρει άγρια  φοροκαταιγίδα, αλλά και τον πρωθυπουργό πως βιάστηκε να κάνει τις εκλογές γιατί την προετοίμαζε.
Το γραφείου Τύπου του κόμματος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την πιο βίαιη επίθεση στις συντάξεις, που γνώρισε ο τόπος και προσθέτει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσει πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1.000 και μισθό 1.500 ευρώ» ενώ «εξοντώνει τα μεσαία και χτυπά αδίστακτα ακόμη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα».
Σύμφωνα πάντα με τη Ν.Δ., «μετά τις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% και 6% αντίστοιχα, εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο υπουργό, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα, νέες δραματικές μειώσεις».
Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «ταυτόχρονα αρχίζει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ συνεχίζεται η εμμονή της κυβέρνησης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην αύξηση των φόρων στους αγρότες, των τελών κυκλοφορίας, των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών».
«Οι μάσκες έπεσαν και ο λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου γονατίζει τους Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *