Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

"Ροντέο" η εκλογή προέδρου της ΝΔ. Ποιός θα μείνει πάνω στον ταύρο;


Να εντυπωσιάσει τους πολίτες αλλά και να μείνει ζωντανός στο παρασκηνιακό παιχνίδι εντός του κόμματος, καλείται όποιος υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να κερδίσει τελικά τη μάχη. Το μεγάλο πλήθος των υποψηφίων αλλά και οι θολές προς το παρόν πολιτικές διαφορές, με εξαίρεση ίσως τις θέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, κάνουν το τοπίο της "γαλάζιας" ανοιχτής εκλογής αρκετά περίπλοκη και οι εκτιμήσεις για την έκβαση είναι από πολύ δύσκολες έως μάταιες.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ρίχνεται στη μάχη επιχειρώντας να εκφράσει αφενός τη δύναμη που παραδοσιακά έχει η συντηρητική παράτάξη στη βόρεια Ελλάδα αφετέρου ποντάρει στο δίλημμα που εισήγαγε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρόσφατες εκλογές, "νέο ή παλιό". Έχει ωστόσο να απαντήσει πειστικά στο συνταγματικό κόλλημα που δεν του επιτρέπει. ως εκλεγμένο περιφερειάρχη, να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή μέχρι το 2019.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πείσει για το αυθύπαρκτο της πολιτικής του υπόστασης, με άλλα λόγια πως δεν είναι απλά ο γιος του μπαμπά του. Η διάσταση που δείχνει να υπάρχει με την Ντόρα Μπακογιάννη τον βοηθά σε αυτό αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Εξάλλου, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δυσκολία του να φέρει στην κάπλη υπέρ του τους ψηφοφόρους της λεγόμενης "Λαϊκής Δεξιάς", πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο αν ο Άδωνις Γεωργάδης δε φτάσει στο "φίνις" και στηρίξει την υποψηφιότητά του. 
Ο τελευταίος μπήκε στο παιχνίδι με χθεσινή του ανάρτηση στο twitter και από το πρωί της Τρίτης δίνει συνεντεύξεις δηλώνοντας πως δεν έχει μηχανισμό και πως είναι "μια διαφορετική υποψηφιότητα". Ο πρώην υπουργός ποντάρει στο πόσο τα ΜΜΕ αγαπούν να τον μισούν και στην καθαρή, περισσότερηαπό τους υπόλοιπους τουλάχιστον, ιδεολογική του τοποθέτηση. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ωστόσο πως ο Μάκης Βορίδης μπορεί και να μη στηρίξει την υποψηφιότητα Άδωνι. 
Προφανώς καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της μάχης θα παίξει αν θα είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Διότι αν τελικά "κατέβει", θα "κατέβει" για να κερδίσει. Ωστόσο η πάγια διαφωνία του με την ανοιχτή διαδικασία, η χθεσινή του σύγκρουση με το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και το πλήθος των ανθυποψηφίων αναγκάζουν το "Βαγγέλα" μα γίνει συγκρουσιακός εντός Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ ως τώρα και που χαλάει το προφίλ της εκπροσώπησης της όλης παράταξης που έχει καλλιερήσει με επιμέλεια έως τώρα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *