Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Θα δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;


Ένα παγκόσμιο ρεκόρ κατέγραψε η νεοσύστατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού ο Δημήτρης Καμμένος είναι ο πρώτος υφυπουργός παγκοσμίως με θητεία μόλις 12 ωρών.
Τα ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια του στο Twitter αποτέλεσαν την αιτία για να οδηγηθεί εκτός κυβέρνησης, την ίδια μέρα που αυτή ορκίστηκε.
Με δεδομένο πως ποτέ και κανένας δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνει πρώτη εντύπωση, αυτή δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σοβαρότητα για τη νέα κυβέρνηση.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μη συνυπολογίσουμε τα αντανακλαστικά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η αντίδρασή του για το σάλο που δημιουργήθηκε στα social media ήταν άμεση.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, συνομίλησε με τον Πάνο Καμμένο, ζητώντας του να διερευνηθεί αν ο λογαριασμός portaporta ανήκε στον Δημήτρη Καμμένο.
Όταν αυτό διαπιστώθηκε, ο -για 12 ώρες- υφυπουργός οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Τα social media μέσω της αποπομπής του Δημήτρη Καμμένου απέδειξαν πως παρέχουν μία ιδιαίτερη δυναμική στους πολίτες, η οποία μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα πολιτικά δρώμενα.
Μπορείς να προσάψεις στον Τσίπρα την αστοχία της υπουργοποίησης του Δημ. Καμμένου, βάζοντας κυβερνητικό αυτογκόλ από την πρώτη μέρα, αλλά δεν μπορείς να του καταλογίσεις εθελοτυφλία.
Εναπόκειται στον κάθε πολίτη το πώς θα μεταφράσει το γεγονός. Αν θα δει δηλαδή το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο, καθώς όσο λανθασμένη -εκ του αποτελέσματος- ήταν η επιλογή του πρώην υφυπουργού, άλλο τόσο καίρια ήταν και η αποπομπή του.
Ο κ. Τσίπρας αντί να μείνει στο δόγμα του «ουδείς αναμάρτητος», σφυρίζοντας... κλέφτικα για τα σχόλια του Δημ. Καμμένου, αντ’ αυτού επέδειξε πολιτική βούληση και οδήγησε σε παραίτηση τον υφυπουργό.
Οπότε, ας αποφασίσουμε τι κρατάμε. Την επιλογή ή την αποπομπή; 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *