Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

“Παράθυρο” επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων ανοίγει ο προϋπολογισμός


Για την ανάγνωση και τη μάχη των Προγραμματικών Δηλώσεων στη Βουλή, που ξεκινούν τη Δευτέρα, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζεται η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ζήτησε από τους υπουργούς τα σημειώματα με τις εισηγήσεις τους και τα χρονοδιαγράμματά τους για τους τομείς που έχουν αναλάβει.
Τα σημειώματα λαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας και συντονιστής του κυβερνητικού έργου Αλ. Φλαμπουράρης, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς, ενώ σημαντικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου παίζουν ο ΓΓ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και ο νέος ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ασχοληθεί με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης από την Παρασκευή, που θα επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη στο γραφείο του, ενώ το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα το πρωί θα συνεδριάσει και το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σχέδιο Προϋπολογισμού και Eurogroup

Το Υπουργικό Συμβούλιο, άλλωστε, θα εγκρίνει και το Σχέδιο Προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε και το Γ΄ Μνημόνιο.
Διαπραγμάτευση

Η κυβέρνηση, πάντως, επιδιώκει να διαπραγματευτεί περαιτέρω μνημονιακούς στόχους, καθώς η ύφεση φέτος θα είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπεται στη συμφωνία με τους δανειστές.

Ωστόσο, όλα θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους. «Δεν πρόκειται να θέσουμε σε αμφισβήτηση τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε κατακτήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαία κυβερνητική πηγή στο Real.gr.
Οι πρωτοβουλίες του Γιάννη Δραγασάκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα έχει σήμερα επαφές και συναντήσεις με τους υπουργούς που θα συμμετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινοτικής Πολιτικής (ΚΥΣΥΚΟΙΠ).

Στο ΚΥΣΟΙΠ θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός και επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.
Στο ΚΥΣΥΚΟΙΠ θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Παιδείας Νίκος Φίλης, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.
Αναβάθμιση
Ο Γ. Δραγασάκης, εμφανίζεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος από το συντονισμό των δυο συγκεκριμένων κύκλων, ενώ έχει αναλάβει και την ευθύνη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *