Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας στους υπουργούς: Λιγότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις και πολλή δουλειά - Αξιολόγηση κάθε υπουργείου στο 6μηνο


Σε αυστηρό ύφος κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αφού ανέλυσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε βάθος 4ετίας, τόσο σε σχέση με τη συμφωνία όσο κι έξω από αυτή, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στους υπουργούς του πως θα παρακολουθεί ο ίδιος το κυβερνητικό έργο και περιμένει απολογισμό των πεπραγμένων κάθε υπουργείου στους 6 πρώτους μήνες. Έκανε μάλιστα σύσταση να περιορισθούν οι εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πλατώ.
Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές πως η φάση της διαπραγμάτευσης τελείωσε και τώρα ήρθε η ώρα της αποτελεσματικής διακυβέρνησης και της εφαρμογής ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα. Τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εντολή 4ετίας και "σε 4 χρόνια από σήμερα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει μια διαφορετική Ελλάδα", όπως είπε. 
Βασικοί πυλώνες του εναλλακτικού μοντέλου που θα προωθήσει η κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι εξής:
Αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών κι ανισοτήτων που έχει δημιουργήσει η αποτυχημένη  νεοφιλελεύθερη συνταγή που θέλει να φέρει ανάπτυξη πάνω σε ερείπια
προστασία της εργασίας με γρήγορη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
αναδιανομή των φορολογικών βαρών
έμφαση στην τεχνολογία και καινοτομία, ώστε να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *