Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση


Μια μονάδα διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 26% και η ΝΔ 25%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1081 ατόμων, ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.
Στην πρόθεση με αναγωγή επί των έγκυρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, Χρυσή Αυγή 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Λαϊκή Ενότητα 4,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50%, έναντι 36% της ΝΔ. Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 36%. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 32%, ενώ «κανένας από τους δύο» δηλώνει το 30%. Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την ανοδική πορεία από τον Μάιο όταν βρισκόταν στο 26%.
Το 77% των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν ως καλύτερη επιλογή για τη χώρα την παραμονή στο ευρώ, έναντι 16% που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή. Αρνητικά - μάλλον αρνητικά αξιολογεί το 68% τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το προηγούμενο επτάμηνο, ενώ 28% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά το έργο της.
Καλύτερη ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση κατά το 17% θα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά το ίδιο ποσοστό μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 8% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το 21% κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ. Το 24% δηλώνει πως το καλύτερο σενάριο θα ήταν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων. 



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *