Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βάρδα μην πέσουμε στην ανάγκη του Σταύρου


Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ιδέες πρωτότυπες και συγκλονιστικές, αυτό τουλάχιστον οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Δείτε, επί παραδείγματι, την πρότασή του για το ντιμπέιτ. Να μην μαζευτούνε, λέει, όλοι μαζί οι οκτώ αρχηγοί και γίνει οχλοβοή, να τα πούνε ανά δύο, μπας και βγει κανένα συμπέρασμα. Ποιοι δύο, όμως; Ο Σταύρος με τον Τσίπρα και ο Σταύρος με τον Μεϊμαράκη, ο εκπρόσωπος του 6%, με τους εκπροσώπους του 36,4% και του 27, 8%. Γιατί να μείνεις, Σταύρο μου, μόνο στους δύο, θα μπορούσες να τους κατατροπώσεις έναν- έναν και τους εφτά, σαν τον Μπίλι δε Κιντ των γουέστερν που εξολόθρευε τους κακούς με αύξουσα σειρά κακότητας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί ότι θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων και το δηλώνει ευθαρσώς. Το δήλωνε και στις ευρωεκλογές του 2014 και στις εθνικές του 2015, πήρε 6, 5% στις μεν, 6% στις δε, αλλά κάτω δεν το έβαλε. Ρυθμιστής του πολιτεύματος δεν έγινε, παρέμεινε όμως για πάντα ρυθμιστής στις καρδιές μας. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν, τώρα το ΠΟΤΑΜΙ θα πάρει, όπως προεξόφλησε ο ιδρυτής του, ποσοστό διψήφιο. Και γιατί θα πάρετε διψήφιο κ. Σταύρο; Διότι «Το Ποτάμι προβάλλει σήμερα ως το πιο ανανεωτικό, άφθαρτο κι ανοιχτό κόμμα. Ως το κίνημα που έχει λύσεις, που διαθέτει στελέχη με γνώση κι εμπειρία, δοκιμασμένα στην πραγματική ζωή κι όχι στην εικονική πραγματικότητα.  Ως το κίνημα που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής». Εντάξει τότε.
Δεν θα πάρει διψήφιο ο Σταύρος Θεοδωράκης, θα πάρει ό, τι πήρε και στις προηγούμενες εκλογές. Ακόμη κι έτσι, όμως, ακόμη και με 6%, μπορεί να γίνει  ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων. Όχι επειδή θα τον καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξουν τη μεγάλη μνημονιακή κυβέρνηση, όπως προεξοφλούν κάποιοι με αγνή χαιρεκακία. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ήδη ότι δεν πρόκειται να ξεπλύνει τις δυνάμεις του παλαιού συστήματος της διαπλοκής, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται απαξάπαντος και το ΠΟΤΑΜΙ. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΟΤΑΜΙ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν θα υπάρξει κι ας κορυβαντιούν οι κήνσορες των σόσιαλ μίντια.
Ακόμη κι έτσι, όμως, ο κ. Θεοδωράκης μπορεί να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων. Θα γίνει σίγουρα ρυθμιστής, αν βγει πρώτη η ΝΔ, θα γίνει, πιθανότατα, ρυθμιστής κι αν  βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με χαμηλό ποσοστό, εκεί γύρω στο 30%. Επαναληπτικές εκλογές δεν θα γίνουν, οπότε θα καταλήξουμε αναγκαστικά σε σχήματα εθνικών κυβερνήσεων, χωρίς τον Τσίπρα. Θα καταλήξουμε στην αριστοκρατική κυβέρνηση των είκοσι σοφών που προτείνει ο Θεοδωράκης, η οποία  θα εφαρμόσει τη συμφωνία κατά γράμμα, χωρίς αντίβαρα και κοινωνικές ευαισθησίες. Τη συμφωνία και μόνο. Όλα τ' άλλα θα πάνε στις ελληνικές καλένδες  και η παιδεία και ο πολιτισμός και τα δικαιώματα και η διαφθορά και η διαπλοκή.
Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι η διαπλοκή μπορεί να χτυπηθεί από μια κυβέρνηση που θα έχει ρυθμιστή τον Σταύρο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *