Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Παράλληλο πρόγραμμα - αντίβαρο για τις επιπτώσεις της συμφωνίας ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Για παράλληλο πρόγραμμα που είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real FM.  Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση κυβερνητικής σύγκλισης με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Συγκρκριμένα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Βούτση, τόνισε: «Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι βεβαίως υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει, το οποίο είναι αυτό πιστεύουμε θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στους πιο αδύναμους. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως, είναι βασισμένο σε εφικτούς στόχους που θα ονομάζονται και θα είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία και θα ανακοινωθεί άμεσα. Επομένως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα».
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος, ενώ ερωτηθείσα για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες που ενδέχεται να προκύψουν από τη μη ύπαρξη αυτοδυναμίας, απάντησε: «Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα για μια σταθερότητα, όχι μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Είναι περισσότερο από πότε αναγκαίο σήμερα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Επομένως ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ»
Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα συνεργαστούν με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είπε: «Το ποιος θα κυβερνήσει την επομένη είναι κάτι που αποτυπώνεται πάντα όταν ανοίξει η κάλπη. Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση κοινού στρατηγικού στόχου, στη βάση κοινής συμφωνίας, η οποία με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης».
Επίσης, είπε ότι με αυτή τη συμφωνία, εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, «διαμορφώθηκαν οι συνθήκες και αποτυπώθηκε η άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και μένει να το δούμε το φθινόπωρο».
Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις 100 δόσεις ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα μπουν κάποια πρόσθετα κριτήρια: «Δεν αποτυπώνεται πουθενά ότι μας ζήτησε κάποιος να πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις. Θα μπουν κάποια κριτήρια και συζητήθηκε μια διαφοροποίηση στο επιτόκιο. Αυτό συμφωνήθηκε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης. Δεν παίρνουμε πίσω κάτι».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο real.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *