Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αυτοτελή κάθοδο αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το «ρεύμα» προσχώρησης στη Λαϊκή Ενότητα δεν ακολουθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πανελλαδικό όργανο της οποίας συνεδρίασε χθες. Η εισήγηση, που στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των στελεχών και των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν απορριπτική για το «κάλεσμα» ένταξης στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας, και αποφάσισε με 64 θετικές ψήφους έναντι 14 αρνητικών την αυτοτελή κάθοδό της στις προσεχείς εκλογές.
Δύο οργανώσεις της, όμως, η Αριστερή Ανασύνθεση και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, πρότειναν τη συνεργασία με το νέο εκλογικό σχήμα.
Με δεδομένη την άρνηση της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, το ερώτημα είναι πλέον τι θα πράξουν οι δύο αυτές οργανώσεις, καθώς στο κοινό τους κείμενο προτείνουν μεν τη συνεργασία, αλλά με όρους τους οποίους έχει ήδη απορρίψει η Λαϊκή Ενότητα.
Συγκεκριμένα, ζητούν μεταξύ άλλων «η συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αποτυπωθεί στη σύνθεση των ψηφοδελτίων και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση», καθώς και «ο μετωπικός και συνεργατικός χαρακτήρας του ψηφοδελτίου να αποτυπωθεί και στον τίτλο».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *