Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: Συνεχίζουμε τη μάχη για να προχωρήσουμε μπροστά- Το «Όχι» ανήκει στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση


Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άρχισε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Αθηναΐδα.
Ο κ. Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των επτάμηνων σκληρών διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για εκβιαστικά διλήμματα.
«Αν δεν λερώναμε τα χέρια μας ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας με εκτενείς αναφορές στη διαφθορά και τη διαπλοκή ότι «παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Τραβώντας μπροστά, θα κάνεις και λάθη και συμβιβασμούς και αναδιπλώσεις. Θα δώσεις τη μάχη. Θα έχεις απώλειες, σίγουρα, αλλά ποια μάχη δεν έχει απώλειες. Το ζήτημα είναι να μη παραδώσεις τα όπλα.
Και εμείς τα όπλα δε τα παραδίδουμε. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τη μάχη για να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο μπροστά. Από εδώ και εμπρός όποιος θέλει να πενθήσει να πενθήσει όποιος θέλει να αποδράσει να αποδράσει.Εμείς κοιτάμε μπροστά. Μόνο μπροστά».
Παραλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε «Συζητάμε, συνεδριάζουμε και αποφασίζουμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο. Τους τελευταίους μήνες δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες και ματώσαμε με μοναδικό στόχο και σκοπό ένα καλύτερο αύριο για την χώρα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Παλέψαμε με θεριά αλλά δεν διστάσαμε δεν δειλιάσαμε να πάμε μέχρι τέλος. Ας φανταστούν που θα ήταν η χώρα, η Αριστερά αν δεν κάναμε την συμφωνία».
«Αποφασίσαμε να κάνουμε τά πάντα και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχθούμε την λογική της μαζικής αυτοκτονίας και να στείλουμε εμείς πρώτοι τον χορό του Ζαλόγγου στέλνοντας στην καταστροφή κυρίως τους πιο αδύναμους τα φτωχά λαϊκά στρώματα που είχαν αφήσει μόχθους σε ελληνικες τράπεζες σε αντίθεση με άλλους που έσπευσαν να στείλουν τα χρήματά τους σε offshore και εξωτερικό» πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα συστημικά Μέσα αφιέρωναν ελάχιστο χρόνο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, ενώ τώρα τα ίδια Μέσα ανοίγουν φιλόξενα τις πόρτες τους στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που προπαγανδίζουν τις θέσεις των διαφωνούντων.
«Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να δραπετεύσουμε από την αλήθεια να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι να υποκριθούμε ότι εκτός ευρώ μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο επίπεδο ζωής για πολλούς»» τόνισε.
«Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας
«Δικό μας είναι αυτό το Όχι, και το Όχι του ελληνικού λαού είναι της κυβέρνησης που πήρε τα ρίσκα μέχρι το τέλος» ανέφερε απαντώντας στον κ. Λαφαζάνη που διατείνεται ότι εκπροσωπεί το «Όχι« του δημοψηφίσματος. «Δεν το χαρίζω σε κανέναν, ανήκει στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση».
«Το όχι δεν τελείωσε στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι επίσης ένα «Όχι» στο παλαιό πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τους βαρόνους, τα κόμματα και τους πολιτικούς «που μεταχειρίζονται την Ελλάδα σαν κτήμα τους».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *