Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Άδωνις: Επικίνδυνα άσχετος ή γεννημένος ψεύτης;



Είναι ορισμένοι άνθρωποι που δεν «το έχουν». Είναι μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και ικανοί μόνο για βαβούρα. Συγκεκριμένα, ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ένας ακροδεξιός πωλητής βιβλίων αρχαιοελληνικού και πατριωτικού (λέμε τώρα) περιεχομένου που θα είχε παραμείνει ένας γραφικός κλόουν αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν τον έκαναν φίρμα και αν και ο ίδιος δεν ήξερε να πουλά καλά τον εαυτό του και να γλύφει εκεί που πρώτα έφτυνε.
Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Όσο κι αν ο Αδωνις στάθηκε αρκετά έξυπνος ώστε να εκμεταλλευτεί το ακροδεξιό άνοιγμα του Σαμαρά και να μεταπηδήσει στη ΝΔ από το ΛΑ.Ο.Σ., δεν σημαίνει κιόλας ότι έπαψε να είναι αυτός που είναι: ένας ημιμαθής που βγάζει τσιρίδες και κουνιέται σπαστικά σαν μαριονέτα, ξερνώντας ένα σωρό ανακρίβειες και ψέματα σε υψηλά ντεσιμπέλ. Όπως όλοι οι ημιμαθείς, έτσι και ο Αδωνις είναι ξερόλας. Εχει άποψη επί παντός επιστητού και όταν δεν την εκφέρει στα κανάλια και στα ραδιόφωνα (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο), τη μεταφέρει στα social media. Και όπως όλοι οι ξερόλες, την πατάει συχνά-πυκνά, ιδίως όταν επιχειρεί να καταπιαστεί με την εξωτερική πολιτική.
Τις λίγες φορές που αποπειράθηκε να επιτεθεί στο υπουργείο εξωτερικών και στον Νίκο Κοτζιά προσωπικά, αναγκάστηκε να δαγκώσει τη γλώσσα του. Με αφορμή την επαπειλούμενη κατεδάφιση ορθόδοξου ναού στη Χιμάρα,  το πρωί του Σαββάτου ο Αδωνις ρωτούσε στο τουίτερ, το οποίο δεν πρέπει να αποχωρίζεται ούτε την ώρα που κοιμάται, «που υπάρχει ο Νίκος Κοτζιάς» ο οποίος μάλιστα «το έπαιζε και σκληρός». Ότι το ΥΠΕΞ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση μια μέρα νωρίτερα ούτε που το πήρε χαμπάρι ή τέλος πάντων, έκανε ότι δεν το πήρε. Μάλλον τον παρέσυρε ο φίλος του ο Μουρούτης, ο πρώην υπασπιστής του Σαμαρά και νυν τίποτα, αν και πάντα μάστορας του γκεμπελισμού, ο οποίος επίσης Σάββατο πρωί και πριν τον Αδωνι ρωτούσε στο τουίτερ για τη δήθεν «αφωνία» του ΥΠΕΞ και του Ν. Κοτζιά.
Όταν χρήστες του τουίτερ του επεσήμαναν τη γκάφα του, ο Αδωνις δεν μπήκε στον κόπο να επανορθώσει. Δεν παραδειγματίστηκε καν από τον αρμόδιο της ΝΔ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, τον βουλευτή και διπλωμάτη Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έγραψε στο δικό του λογαριασμό στο τουίτερ ότι ήταν «ορθή η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ για τα απαράδεκτα γεγονότα στις Δρυμάδες».
Δεν είναι μόνο ότι οι γκεμπελίσκοι της ΝΔ τύπου Αδωνι και Μουρούτη δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συντονιστούν μεταξύ τους όταν πρόκειται να κάνουν την προπαγάνδα τους. Είναι κι ότι δεν προλαβαίνουν να μετράνε τα χαστούκια που τους έρχονται από τις εξελίξεις. Η κατεδάφιση του ναού στη Χιμάρα την οποία επιχείρησαν να κάνουν παντιέρα για τη δήθεν ανικανότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σταμάτησε χάρη στις αντιδράσεις της ελληνικής μειονότητας, της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας και της ελληνικής κυβέρνησης. Για όσους δεξιούς και μη ενδιαφέρονται, η είδηση υπάρχει στη «Δημοκρατία», μια από τις πλέον ταυτισμένες με τη ΝΔ εφημερίδες.
Φυσικά, και αυτό ο Αδωνις το έκανε γαργάρα, όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε φορά που η πραγματικότητα τον διαψεύδει (ε, τότε να αλλάξουμε την πραγματικότητα βρε αδερφέ!). Έτσι, ο Αδωνις που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, την πάτησε με τον ίδιο τρόπο και τον περασμένο Ιούλιο. Διαβάζοντας ένα παραπλανητικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο μέγας πολιτικός νους εξήγαγε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αναγνώριζε περουσιακά δικαιώματα στους Τσάμηδες και επέρριπτε για αυτό ευθύνες στον Νίκο Κοτζιά. «Απίστευτη δήλωση του ΥΠΕΞ, ενώπιον του Αλβανού ομολόγου του για τους Τσάμηδες. Έμμεση αναγνώριση!», έγραψε σε μια τουϊτερική τσιρίδα που αν ήταν προφορική δήλωση θα έσπαγε το φράγμα του ήχου.
Σε μια σπάνια κίνηση, το ΥΠΕΞ το οποίο δεν συνηθίζει να σχολιάζει όσα γράφουν οι πολιτικοί στο τουίτερ, εξέδωσε ολόκληρη απάντηση για την αφεντιά του σχολιάζοντας ότι «στοιχειώδης γνώση της διάκρισης μεταξύ των νομίμων περιουσιακών δικαιωμάτων Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα σε σχέση με τους καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου συνεργάτες του φασισμού και του ναζισμού, θα προστάτευαν τον κ. Γεωργιάδη από το ολίσθημα αυτό». Η ανακοίνωση κατέληγε τονίζοντας ότι «ο χώρος της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση». Ψιλά γράμματα βέβαια για τα αυτιά του Αδωνι ο οποίος ακολουθεί την τακτική «πες – πες, όλο και κάτι θα μείνει».
Ευτυχώς, αυτό που μένει είναι η ανεξάντλητη βλακεία του Αδωνι Γεωργιάδη. Γιατί για να γίνεις ένας επιτυχημένος Γκέμπελς θα πρέπει να διαθέτεις και δυο δράμια μυαλό. Να ξέρεις, αν μη τι άλλο, μέχρι πού σε παίρνει να παίξεις και να μη μπαίνεις σε άγνωστα χωράφια με αποτέλεσμα να τρως έμμεσο άδειασμα μέχρι και από το ίδιο σου το κόμμα (βλέπε Κουμουτσάκο).
Για αυτό σου λέω Αδωνι, κλείσε το ρημάδι γιατί γίνεσαι ρεζίλι. Καλύτερα να πουλάς βιβλία παρά να μιλάς ή να γράφεις στο τουίτερ. Ή όπως σου απάντησε και ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς μέσω του αγαπημένου σου τουίτερ τον περασμένο Γενάρη, την πρώτη και τελευταία φορά που ασχολήθηκε μαζί σου, «είναι καλό να πουλάς βιβλία, καλύτερα όμως θα ήταν να διαβάζεις και κανένα βιβλίο».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *