Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα Κούτσουρα του Δαλαμάγκα

Ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης αδικεί τον εαυτό του. Τα λέει μπάσα, κουτσαβακίστικα και μασημένα, φιλτράρονται στις τρίχες της μουστάκας οι υψηλές νότες κι άντε να βγάλεις άκρη. Κατηγορεί, φέρ’ ειπείν, τον πρωθυπουργό πως δραπέτευσε. Βουνό το δίκιο του, αλλά πού να το βρει; Διότι όλοι καταλαβαίνουν πως ο μικρός σαλτάρισε με σβελτάδα απ’ τον θώκο, για να γλιτώσει προφανώς απ’ τα αδιέξοδα τα οποία προξενεί η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Ο Αλέξης, όμως, προσφεύγει στις κάλπες και διεκδικεί την αυτοδυναμία, διαψεύδοντας οικτρά τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.
Ριζοσπάστης εξ απαλών ονύχων, κομματιάζει τους γόρδιους δεσμούς. Αρέσκεται στις καθαρές λύσεις. Δουλεύει στο μυαλό του τις εκλογές απ’ τον Ιούλιο, με στόχο να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει, εξήγησε. Δεν επιδιώκει, άρα, να το στρίψει α λα γαλλικά, ούτε διά του αρραβώνος. Απλώς δεν επιθυμεί να κατοικεί στο Μαξίμου το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου. Στις αρχές του μηνός πρέπει να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ κι η Νύμφη του Θερμαϊκού του φέρνει εφιάλτες.
Κρίση πανικού του δημιουργεί. Θυμάται τον λόγο που εκφώνησε εκεί, πέρυσι τέτοιες μέρες, και τον πιάνει σύγκρυο. Πόσα ψέματα αναγκάζεται να λέει αλήθεια κανείς, προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία; Πόσα κονικλοτροφεία λαγών με πετραχήλια να τάζει; Το κακό με τους ψηφοφόρους είναι πως οι αφιλότιμοι δεν ξεχνούν τις υποσχέσεις ενίοτε. Την οριστική κατάργηση των Μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ. Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Τη σεισάχθεια και την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην κοινωνική οικονομία. Και, και, και... Με τι μούτρα να πάει φέτος;
Ο Τσίπρας αποφεύγει τη Θεσσαλονίκη, όπως ο διάολος το λιβάνι. Απ’ αυτήν ήθελε να αποδράσει και επινόησε το τέχνασμα των εκλογών κι αυτό ακριβώς εννοούσε ο Ευάγγελος. Τον προδίδει, εν τούτοις, η αργκό που χρησιμοποιεί. Ετσι κι αλλιώς συναμετάξυ τους θα κυβερνήσουν. Κανείς απ’ τους δυο δεν είναι κορόιδο να την κοπανήσει. Οσο για το προγραμματάκι της συμπρωτεύουσας, ο «πονηρούλης» Αλέξης το άφησε προίκα στον Λαφαζάνη, όστις, με άγνοια κινδύνου, το περιφέρει ανά την επικράτεια για να χτυπάει αργότερα την γκλάβα του στα ντουβάρια. Η Σαλόνικα εκδικείται, επιτέλους, τους χαμουτζήδες.
Στην καθόλα κυρία Θάνου ευχόμαστε να μακροημερεύσει. Κάνει στράκες η κυβέρνησή της. Αψογη στην ορκωμοσία. Αν έδινε υπουργείο και στον Κεντέρη, θα ’τρεχε με χίλια. Στα κεραμίδια του Παιδείας, ξεκουφαίνει το νιάου νιάου της Κιάου. Αν μπαλώσει τσάτρα πάτρα τα κενά στα σχολεία και διανείμει εγκαίρως τα βιβλία, θα αφήσει εποχή. Ο Ζώης στο Ναυτιλίας μοιάζει με το αντίθετο του στίχου του Εγγονόπουλου: «Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;». Επικίνδυνη η τοποθέτηση της Πρωτοψάλτη στο Τουρισμού. Την έχω ικανή ν’ ανοίξει βενζινάδικο στα σύννεφα για να προσελκύσει επισκέπτες και να συλληφθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *