Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μακάρι να ᾽ξερε τι θέλει η Ν.Δ.

Κάτι δεν πάει καλά με την επιχειρηματολογία της Ν.Δ. σε σχέση με τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ψήφιση της επώδυνης τριετούς συμφωνίας με τους δανειστές κι ύστερα από την απώλεια της κυβερνητικής «δεδηλωμένης» πλειοψηφίας, την ανεξαρτοποίηση των 25 βουλευτών της ΛΑ.Ε. και την έναρξη των προβλεπομένων διαδικασιών για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης θέτει (επί 24ώρου βάσεως) το αμείλικτο ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί μας πάει σε εκλογές;».
Πότε μας έλεγε ότι μπορούσε να κάτσει στη θέση του και να πιει ολόκληρο το πικρό ποτήρι της επιβολής των σκληρών μέτρων του νέου Μνημονίου (τα οποία και θα υπερψήφιζε στη Βουλή), άλλοτε έλεγε, όπως χθες, ότι «ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει... να την κοπανήσει, θέλει να φύγει τρέχοντας».
Μόνιμη, ωστόσο, επωδός της Ν.Δ. -αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Μετώπου (λες και οι υπόλοιποι μεταφέρουν τη χώρα γεωγραφικά σε άλλη ήπειρο)-, είναι να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ευρύτερης συνεργασίας ή αν είναι δυνατόν και σε οικουμενική, με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ή άλλον πρωθυπουργό. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ήταν σοβαρός ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός.
Χθες στον ΣΚΑΪ ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε εκ νέου την εκτίμηση ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, και φυσικά τάχθηκε ξανά «υπέρ της εθνικής συνεννόησης, διότι δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε χωρίς συναινέσεις».
Tα περισσότερα δε στελέχη της Δεξιάς, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, προσβλέπουν ότι ακόμα και αν πάμε στις εκλογές (που κακώς γίνονται), στην επόμενη Βουλή πρέπει να οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας και με τον μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ήρθε ο εκπρόσωπος Tύπου της Ν.Δ., ο Κώστας Καραγκούνης, να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «έλλειψη μεταρρυθμιστικής αντίληψης».
Μιλώντας στον «Βήμα FM», είπε ότι έχει την εντύπωση ότι «είναι πάρα πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές, αλλά και η επόμενη περίοδος και απαιτούν πολιτικές που θα είναι αποφασιστικές, που θα τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι (θα το κάνουν) η Ν.Δ. ως κορμός, αλλά και κάποιες άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *