Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Β. Μεϊμαράκης: «Ο Τσίπρας κάνει εκλογές γιατί θέλει να φύγει»

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε (ΣΚΑΪ) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέχρι την Παρασκευή υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση κι ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο».
Ζήτησε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές και σημειώνοντας: «Σπαταλάμε χρόνο και ασχολούμαστε με τα μικρά και όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κουμουνδούρου».
Την ευθύνη για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών επέρριψε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και επέκρινε τη στάση του λέγοντας πως πάμε σε εκλογές για να αλλάξει τους «αντάρτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και για να αντικαταστήσει τη ΖωήΚωνσταντοπούλου.
«Και γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Και αν αισθάνεται ότι δεν είχε εντολή για να υπογράψει μνημόνιο γιατί δεν έκανε εκλογές πριν;», συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι εκλογές δεν βοηθούν στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία.
«Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον Λαφαζάνη, ότι δεν θα έρθει σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα γιατί τα προβλέπει αυτά; Εγώ πιστεύω ότι η σύσκεψη των αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ.Τσιπρα», συμπλήρωσε.
«Που πάει ο τύπος» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μας έλεγε "μην κουνάτε την ουρά" και ο τύπος ήδη είχε προγραμματίσει τις εκλογές. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε θα τις έκανε», είπε συγκεκριμένα.
Για απρέπεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο ο κ. Μεϊμαράκης διαψεύδοντας διαρροές ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό - κάτι που είπε δεν συνέβη - κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει χρήση των διερευνητικών εντολών.
«Δεν επικοινώνησε. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια; Τόση αλαζονεία; Τυφλώθηκαν οι άνθρωποι», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πια αν αξίζει ναψηφίζουν με το θυμικό και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της Ν.Δ. με αυτά της διακυβέρνησης Τσίπρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο Εurogroup για ουρές νέων μέτρων, ενώ είπε πως όταν εκείνος μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει.
«Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Του πρότεινα να έρθει και είπε ότι δεν θέλει να με δει. Και μετά τις εκλογές ανοικτός είμαι. Αυτός είπε, και τα κυρίαρχα στελέχη του είπαν, ότι δεν έρχονται. Αυτό είναι το "μπράβο" στη στήριξη; Που το πάει ο τύπος;», υπογράμμισε και εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επικοινωνιακά ότι ήταν καλός διαπραγματευτής όχι με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του όπως θα έπρεπε αλλά μόνο με βάση τη διάρκειά της».
«Τώρα, κυρίως τώρα, προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Το μετά κοστίζει. Θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Τυχοδιωκτικές πολιτικές είναι αυτές», συνέχισε επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φύγει τρέχοντας, πάει να την κοπανήσει».
Δήλωσε ότι δεν φοβάται τις εκλογές, υποστήριξε ότι δεν έχει εξουσιομανία, επέμεινε ότι η Ν.Δ. θα τις κερδίσει και ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα και όχι να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές».
«Παρότι είμαστε πρώτο κόμμα και δεν φοβάμαι και θα τις κερδίσω, εντούτοις δεν πρέπει να δημιουργήσουμε για το συμφέρον του τόπου αυτή την αστάθεια», εξήγησε και τόνισε πως «δεν καίγεται κανείς αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης αλλά αν θα πάει καλά η χώρα», είπε.
Για τη Ν.Δ. είπε ότι είναι μεγάλο πολυτασικό κόμμα, ότι θα είναι αντιδημοκρατικό να αλλάξει τη σειρά εκλογής των υποψηφίων όπως την καθόρισαν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου, και ότι υπάρχει πληθώρα σοβαρών και ικανών στελεχών που θέλουν να προσφέρουν.
«Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα. Έχουν ζήσει τα ζητήματα στον τομέα τους. Θα προχωρήσω με αυτούς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, αλλά μέσα στο πλαίσιο που είπαμε», σημείωσε.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 15:30 στη Βουλή ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας», που έχει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *