Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Μετά και την παράδοση της εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανακοινώνοντάς τους τα αποτελέσματα από τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ενώ αναμένεται να τους καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του.
Με δεδομένο πως οι Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας έχουν διατυπώσει εξ αρχής πως δεν προτίθεται να παρευρεθούν, τότε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα πραγματοποιηθεί, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να ορίζει υπηρεσιακή πρωθυπουργό τη Βασιλική Θάνου, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού αναμένεται για τις 19:00, ενώ αύριο θα ορκιστεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής
Τα πρώτα ονόματα
Ήδη έχουν αρχίσει οι διαρροές όσον αφορά τα πρώτα ονόματα που θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός εργασίας θα είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ενδείκνυται να σημειωθεί πως και οι δύο συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα οριστεί ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Ροδόλφος Μορώνης και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, θα είναι ο υπουργός Άμυνας, με το υπουργείο Παιδείας να αναλαμβάνει η Φρόσω Κιάου.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του κ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ η Φρόσω Κιάου θα αναλάβει το υπουργείο Παιδεία και η Άλκιστης Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού. Τέλος, ο Φίλιππος Τσαλίδης συζητείται για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *