Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εκτός εκλογικής λίστας ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος - "Ανοιχτή" η υπόθεση φοροδιαφυγής


Οριστική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα  να αφήσει εκτός της εκλογικής λίστας του ΣΥΡΙΖΑ τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, τόσο για πολιτικούς όσο και εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία χθες Τρίτη ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Κι ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η υπόθεση είναι παραγραμμένη και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί παράνομο, τοereportaz δημοσιεύει τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ στην οποία αναφέρεται πως «το δικαίωμα του Δημοσίου δεν υπέκυψε σε παραγραφή». Αυτό είναι άλλωστε και το σκεπτικό του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση που ζήτησε την άρση της ασυλίας, ότι δηλαδή το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης δεν έχει παραγραφεί.
Είναι σαφές πως μέσα στο απόλυτα ρευστό πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο η χώρα πάει σε εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει πάση θυσία να αποφύγει να ρισκάρει το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διατηρεί έναντι της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον που από τα ίδια τα έγγραφα δεν προκύπτει σαφώς πως ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι "εντάξει" στις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο.
Το πολιτικό σκέλος της απόρριψης Μητρόπουλου
Μπορεί η υπόθεση φοροδιαφυγής να επανήλθε χθες Τρίτη στην επιφάνεια, ωστόσο η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου της Βουλής έχει συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως γράφει το Newsbomb.gr, ο προβληματισμός σχετίζεται τόσο στην ψήφο «παρών» που έδωσε στις 14 Αυγούστου για το τρίτο μνημόνιο, όσο και στη συνεχή του παρουσία σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ όπου μιλούσε για ένα μνημόνιο χειρότερο απ’ τα προηγούμενα, ενώ τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), παρά την κατηγορηματική απόρριψη αυτού του σεναρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *