Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έδειξε καθεστωτική νοοτροπία


Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, καταλογίζοντάς του πως «αποφάσισε να δραπετεύσει, μόνο αυτός αρνήθηκε τον διάλογο, απέδειξε καθεστωτική νοοτροπία και πως έχει αλαζονεία». 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα που κόστισαν πάρα πολλά και «εξευτέλισαν τον πολιτικό διάλογο και το πολιτικό κόσμο». Όπως είπε, προεκλογικά δεσμευόταν να καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο ένα άρθρο και μετεκλογικά βύθισε τη χώρα στο χάος, ενώ έφερε το πιο επώδυνο και άδικο μνημόνιο απ' όλα. 
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τής χρέωσε ότι «έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να περπατήσει, την ώρα που η χώρα είχε απομακρυνθεί από το Grexit και είχε φύγει από την εθνική περιπέτεια».
Τόνισε, μάλιστα, σε έντονο ύφος πως «ποτέ άλλοτε ένας Πρωθυπουργός δεν κατάφερε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο», συμπληρώνοντας ότι αν στο βιβλίο Γκίνες υπήρχε τέτοιο ρεκόρ «θα το είχε σαρώσει κανονικά». 
Σχετικά με τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ εξήγησε ότι στηρίζεται «πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν την μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στην μάχη πειθαρχούμε». 
«Ξεκινάμε μια νέα μάχη και τη μάχη αυτήν υποχρεούμαστε να την κερδίσουμε και μπορούμε να την κερδίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας ότι «το χρωστάμε στην πατρίδα μας γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα άλλη αστάθεια […] δεν αντέχει μαθητευόμενους φακίρηδες, χρειάζεται σιγουριά και στέρεα βήματα». 
Αναφορικά με τις λίστες των υποψηφίων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι θα ήταν αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό να παρέμβει ένα πρόσωπο στη βούληση των ψηφοφόρων κάθε νομού, άρα θα καταρτιστούν με βάση τους σταυρούς που είχαν συγκεντρώσει οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές. 
Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα γίνει μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, για να συμβολίσει η ΝΔ ότι ξεκινάει από τις ρίζες της.
Ακόμη, ζήτησε να γίνουν δύο ντιμπέιτ, ένα με όλους τους πολιτκούς αρχηγούς και ένα με τον Αλέξη Τσίπρα και με όποιους όρους εκείνος θέλει. 
Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για το ύφος με το οποίο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες για τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν πρόκειται να πω ψέματα όπως αυτός. Θα λέω την αλήθεια με το στιλ το νεοδημοκρατικό, με το ήθος που μου έχει διδάξει η ΝΔ».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *